“Kinderen leren hoe gerichte aandacht elke ervaring en activiteit positief beïnvloedt.”

Samen mindfull! De mindfulness challenge is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen van de bovenbouw op een speelse manier kennis te laten maken met de voordelen van mindfulness.

Kinderen en leerkrachten ervaren steeds meer druk. Dit leidt tot concentratieproblemen, leerproblemen en een scala aan gezondheids- problemen. Met mindfulness kun je zorgen voor een algeheel gevoel van ontspanning en het leren focussen op wat goed is voor jezelf. Door 30 dagen achtereen gezamenlijk een korte mindfulness opdracht uit te voeren kan de hele klas deze ervaring delen.

Wat levert het op?

N

Verbeterde schoolcijfers

Verschillende studies op school laten zien dat mindfulness leidt tot een betere concentratie alsook hogere schoolcijfers en gelukkigere leerlingen.

N

Happy kidz

Kinderen krijgen kennis over de eigen innerlijke wereld: gedachten, gevoelens en reac es in het huidige moment. Dit bewustzijn helpt om keuzes te maken die goed zijn voor henzelf én de omgeving.

N

Verbeterd klaslokaal klimaat

Kinderen  zijn beter in staat om verantwoorde beslissingen te maken en sociaal gedrag te vertonen ten opzichte van anderen en de wereld om zich heen. Hierdoor ontstaat een fijnere sfeer in de klas.

N

Happy teachers

Ook leerkrachten hebben te maken met de effecten van de vele prikkels. Door de rust in de klas te bevorderen ervaar je als leerkracht minder druk en spanning, en meer ruimte voor een glimlach.

Hoe werkt de challenge

Elke dag een nieuwe sprekende les

De challenge bestaat uit 20 sprankelende filmpjes met een stiltemoment en een oefening.

Elke week een eigen thema’s:
– eigen gedachten en gevoelens,
– het gebruik van de zintuigen
– manieren om met lastige momenten om te gaan
– handvatten die bijdragen tot geluk.

Eigen veilige omgeving
Je krijgt toegang tot de All Happy Schools app. Deze is toegankelijk vanaf de computer, tablet én mobiel.  Vanaf de app kun je de filmpjes gemakkelijk weergeven op het digibord

Elkaar Inspireren
Delen maakt alles leuker. De ervaring van de oefening kan landelijk gedeeld worden via het online platform. Elke klas die de 30 punten haalt krijgt aan het eind een leuke prijs.

PRIJS OP MAAT:
Wil je als gehele school mee doen? Laat het ons weten en we stellen graag een vaste prijs vast voor jouw school. Ook voor scholen met ontoereikende financiële middelen zijn er mogelijkheden om toch mee te doen met de challenge. Neem contact met ons op en dan vinden we samen een geschikte oplossing!

E-mail: info@allhappyschools.com | Tel: 020-893 2629

“De filmpjes zijn sprekend, herkenbaar en stoer. Dit maakt het niet alleen leerzaam en praktisch, maar ook nog eens heel leuk!”

 Join the movement for a world full happy schools

VEEL GESTELDE VRAGEN:

Wanneer start en eindigt de challenge?

De challenge begint op 1 november en eindigt op 28 november

Wat levert de mindfulness challenge op?

De challenge laat kinderen in de bovenbouw op een speelse manier kennis maken met de voordelen van mindfulness. Door écht te doen wordt het kennis maken direct omgezet in de prak ik. Zo wordt al binnen een week ervaren welke impact het heeft op de eigen aandacht, concentratie en gevoel van ontspanning.

Wat als mijn klas geen digibord heeft?

Je kunt de filmpjes bekijken vanaf elk gewenst device: computer, tablet, of mobiel. Zo kun je de kinderen in groepjes een tablet geven, of de filmpjes afspelen via een beamer

 

Hoeveel tijd kost de challenge?

Het bekijken van de filmpjes en het uitvoeren van de oefening duurt 15-20 minuten

 

Kan ik meer informatie aanvragen?

Je kunt contact opnemen via de e-mail: mindfulnesschallenge@allhappyschool.com of de brochure downloaden

HEB JE VRAGEN OVER DE CHALLENGE?

Stuur ons een berichtje en één van onze mewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op!

3 + 14 =

Blijf op de hoogte van onze
projecten en toffe activiteiten!

Blijf op de hoogte van onze

projecten en toffe activiteiten!

Door je aan te melden op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This