“Kinderen leren hoe gerichte aandacht elke ervaring en activiteit positief beïnvloedt.”

Samen mindful! De All Happy Schools Challenge is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen van de midden- en bovenbouw op een speelse manier kennis te laten maken met de voordelen van mindfulness.

Kinderen en leerkrachten ervaren steeds meer druk. Dit kan leiden tot concentratieproblemen, leerproblemen en een scala aan gezondheids- problemen. Met mindfulness kun je zorgen voor een algeheel gevoel van ontspanning en leren focussen op wat goed is voor jezelf. Door 30 dagen achtereen gezamenlijk een korte mindfulness opdracht uit te voeren kan de hele klas deze ervaring delen.

De eerste All Happy Schools challenge zit erop, in november 2018 deden bijna 9.000 kinderen via school en thuis mee aan de challenge. Wat een start! We broeden op plannen voor een 2e challenge maar tot die tijd hoef je natuurlijk niet stil te zitten… Je kunt namelijk lid worden van de All Happy Schools Community en gebruik maken van de video’s, podcasts met meditaties uit de oefeningen én ademhalingstechnieken voor jou als leerkracht. En we organiseren vragenuurtjes met experts. Speciaal voor jullie.

Dus, zou jij de oefeningen vaker willen doen met je klas en daarmee verdieping brengen in de werking ervan? Heb je de challenge gemist en wil je aan de slag met mindfulness in de klas? Word dan eenvoudig lid van de All Happy Schools community. Vanaf 199 euro krijg je een jaar lang toegang tot de bestaande filmpjes, podcasts en andere extra’s. Meer weten of direct lid worden? Vul dan het onderstaande contactformulier in of mail op info@allhappyschools.com.

 

Wat levert het op?

Happy kidz

Kinderen krijgen kennis over de eigen innerlijke wereld: gedachten, gevoelens en reacties in het huidige moment. Dit bewustzijn helpt om keuzes te maken die goed zijn voor henzelf én de omgeving.

Verbeterd klaslokaal klimaat

Kinderen  zijn beter in staat om verantwoorde beslissingen te maken en sociaal gedrag te vertonen ten opzichte van anderen en de wereld om zich heen. Hierdoor ontstaat een fijnere sfeer in de klas.

Happy teachers

Ook leerkrachten hebben te maken met de effecten van de vele prikkels. Door de rust in de klas te bevorderen ervaar je als leerkracht minder druk en spanning, en meer ruimte voor een glimlach.

l

Verbeterde schoolcijfers

Verschillende studies binnen het onderwijs laten zien dat mindfulness leidt tot een betere concentratie alsook hogere schoolcijfers en gelukkigere leerlingen.

Hoe werkt de challenge

Elke dag een nieuwe sprekende les

De challenge bestaat uit 20 sprankelende filmpjes met een stiltemoment en een oefening.

Elke week een eigen thema:

eigen gedachten en gevoelens

het gebruik van de zintuigeneigen gedachten en gevoelens

manieren om met lastige momenten om te gaan

handvatten die bijdragen tot geluk

Eigen veilige omgeving
Je krijgt toegang tot de All Happy Schools app. Deze is toegankelijk vanaf de computer, tablet én mobiel.  Vanaf de app kun je de filmpjes gemakkelijk weergeven op het digibord.

Elkaar Inspireren
Delen maakt alles leuker. De ervaring van de oefening kan landelijk gedeeld worden via het online platform. Elke klas die de 30 punten haalt krijgt aan het eind een leuke prijs.

De eerste challenge is helaas voorbij, maar…

we houden het niet bij één challenge. Ben je benieuwd naar de volgende challenge en andere activiteiten van All Happy Schools?
Laat dan hieronder je gegevens achter en wij houden je op de hoogte!

Ik ga akkoord met:

*Bekijk hier onze privacy voorwaarden

“De filmpjes zijn sprekend, herkenbaar en stoer. Dit maakt het niet alleen leerzaam en praktisch, maar ook nog eens heel leuk!”

 Join the movement for a world full of happy schools

Mindfulness in de klas

VEELGESTELDE VRAGEN:

Wanneer start en eindigt de challenge?

De eerste challenge is inmiddels achter de rug en vond plaats in november 2018.

Wat levert de All Happy Schools Challenge op?

De challenge laat kinderen in de bovenbouw op een speelse manier kennis maken met de voordelen van mindfulness. Door écht te doen wordt het kennis maken direct omgezet in de praktijk. Zo wordt al binnen een week ervaren welke impact het heeft op de eigen aandacht, concentratie en gevoel van ontspanning.

Wat als mijn klas geen digibord heeft?

Je kunt de filmpjes bekijken vanaf elk gewenst apparaat: computer, tablet, of mobiel. Zo kun je de kinderen in groepjes een tablet geven, of de filmpjes afspelen via een beamer.

Hoeveel tijd kost de challenge?

Het bekijken van de filmpjes en het uitvoeren van de oefening duurt 15-20 minuten

Kan ik meer informatie aanvragen?

Je kunt contact opnemen via de e-mail: mindfulnesschallenge@allhappyschool.com of de brochure downloaden

HEB JE VRAGEN OVER DE CHALLENGE OF WIL JE LID WORDEN VAN DE COMMUNITY?

Stuur ons een berichtje en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Je kunt ons ook telefonisch of via de mail bereiken:

Tel: 035 209 1259
Mail: info@allhappyschools.com

10 + 4 =

Blijf op de hoogte van onze
projecten en toffe activiteiten!

Blijf op de hoogte van onze

projecten en toffe activiteiten!

Door je aan te melden op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This